Laatste nieuws

Carnavalsvereniging ”De Turftrappers” te Kortenhoef – 45 jaar!

Beste Carnavalsvrienden,

Afgelopen seizoen mochten ”De Turftrappers” hun 4e lustrum groots vieren, toen bestonden ze 4 maal 11 jaar! En in Carnavalsland valt een lustrum net even anders dan normaal. Het was een mooi lustrum carnaval met als Thema ”Vriendschap moet je (44) vieren / 44 jaar Turftrappers”.

Na z’n mooi seizoen denk je al weer snel na over een vervolg. Dus gaat onze illustere maar ook duistere Prinsencommissie weer op zoek naar een nieuwe prins(es) die in seizoen 2023-2024 voorop gaat in de polonaise. Hierin is de commissie geslaagd! De prinsen(zoek)commissie kan melden dat er een rasechte Kortenhoever (M?/V?) de 45ste prins(es) van Turfendonk gaat worden. 

Ook de Antoniusschool is er weer in geslaagd uit hun midden (groep 8) een jeugd hofhouding te kiezen. Ongelooflijk gezellig vinden ”De Turftrappers” het, dat deze jeugd hofhouding, het carnavalsfeest met ons mee gaat vieren. 

Wie o wie wordt de 45e Prins(es) van Turfendonk? Jullie kunnen hier getuige van zijn! Hoe dan? Door op zaterdagavond 11 november 2023 naar het feest ter ere van de Prinsenwisseling te komen. Op dit feest zal de huidige Hofhouding op ludieke (?) wijze worden afgevoerd. Daarnaast zal de nieuwe jeugdhofhouding zich aan jullie gaan voorstellen. Om elf over elf is het vervolgens tijd dat de nieuwe Prins(es) zijn/haar opwachting maakt en zich aan jullie voorstelt. Welke rasechte Kortenhoever zal de scepter gaan zwaaien over Turfendonk en aan wie wordt het gezag overgedragen tijdens Carnaval op 10 -13 februari 2024. U kan hiervan getuigen zijn, kom gezellig een drankje doen! 

Op het feest gaan de Dansmariekes optreden en de DJ’s Edwin & Johan zullen de muziek verzorgen.

Het feest ter ere van de Prinsenwisseling zal plaatsvinden in Muziekgebouw ’t Akkoord, gelegen aan de Kwakel 41 te Kortenhoef. De zaal gaat open om 20:30 uur en de toegang is gratis.

Wij vinden het heel leuk als u komt. 

Casual (feestelijke) kleding wordt gewaardeerd. 

Graag tot ziens op zaterdag 11 november!

Het Bestuur van C.V. De Turftrappers