Beste Turftrappers en inwoners van Turfendonk,


Graag wil ik mij even voorstellen als Prins André, Prins in het 4×11 jubileumjaar der Turftrappers. Mijn naam is André Koopmanschap en ben geboren en opgegroeid in Naarden-Vesting. Ik ben getrouwd met Petra en vanaf dat moment woonde wij in ‘s-Graveland. Veertien jaar geleden zijn wij in Kortenhoef komen wonen. Samen hebben wij 2 zoons, Jurgen en Thomas, en dochter Esther.

In het 12e carnavalsseizoen ben ik toegetreden tot de Raad. Dit heb ik bijna 12 jaar gedaan en ben daarna voorzitter geworden van de vereniging. Ook ben ik, samen met een aantal andere mensen van de vereniging, lid van de Prinsencommissie. Deze commissie gaat ieder jaar op zoek naar een nieuwe Prins. Maar hoe is het zo gekomen dat ikzelf dit jaar de jubileumprins ben? In maart 2022 zei mijn vrouw Petra tegen mij of het niet een idee was dat wij samen de Prins en Prinses zouden worden. Ik kan vertellen dat ik wel even aan het idee moest wennen maar dat het enthousiasme steeds groter werd. Toen was de vraag wie mijn Adjudant zou worden. Dit was vanaf het begin duidelijk voor ons. Wij wilden samen met mijn zwager Peter en schoonzus Willy het prinselijk paar vormen. In april, na een dagje fietsen, zaten we met zijn vieren te eten en hebben we onze vraag op tafel gegooid. Ze hadden dit niet aan zien komen maar na een paar dagen was het duidelijk. De Hofhouding was compleet! En dan begint de tijd dat er van alles geregeld moet worden. Voor onze Prinsenkleding zijn wij twee maal in Weerselo geweest. Dat was dus allemaal voor de zomer al geregeld. Vlak na de zomer was de kleing van de dames ook geregeld en konden we gaan nadenken over de opkomst. En omdat ikzelf als spreekstalmeester de opkomst begeleid moest hier iemand anders voor gezocht worden. Voor mij stond vast dat dit Ron Hagen moest worden. Als ex-voorzitter van de vereniging vond ik dat een mooie taak voor hem. Hij was vanaf het moment dat ik hem vroeg super enthousiast.

De opkomst was grandioos en wij hebben heel veel leuke en lieve reacties gekregen. Wij gaan er samen met Jeugdprinses Pien en haar vier Jeugdhofdames een heel mooi 4×11 Jubileumjaar van maken.

Een carnavaleske groet en Alaaf,

Prins André

DE ELF GEBODEN

1           Carnaval is voor ons vriendschap en lol,

             Dus ga met elkaar helemaal uit je bol.

2           Om onze optocht te laten slagen,

             Roep ik iedereen op: bouw een mooie wagen.

3           Maar wil je meedoen als kleine groep of individueel,

             Loop dan ook zeker mee in het gareel.

4           Vriendschap moet je 4-en: zegt ’t voort!

             Het is feest voor iedereen in ’t Akkoord.

5           Vriendschap is lachen tot de tranen over je wangen rollen,

             En samen te grappen en te grollen.

6           Dus, leef met een lach,

             En geniet van elke dag.

7           De Dansmariekes zijn leuk en stoer,

             En dansen de sterren van de hemel op de dansvloer.

8           Polonaise lopen de Turftrappers al 44 jaar op rij,

             Denk niet na en kom er gezellig bij.

9           Carnaval vieren doen we niet alleen,             

             Maar het liefst met veel vrienden om ons heen.

10         Geniet lieve vrienden van het leven,

             Dat is wat we jullie dit carnaval mee willen geven.

11         Tot slot mijn lijfspreuk: Carnaval is Vriendschap,

             En Vriendschap geeft altijd blijdschap.

Ik, Prins André, Prins in het 4 x 11 Jubileumjaar der Turftrappers, verklaar hierbij het Carnavalsjaar voor geopend. Samen met mijn Prinses Petra, Adjudant Peter en Hofdame Willy gaan we dit jaar voor het thema: “Vriendschap moet je 4-en, 44 jaar De Turftrappers”